Apa itu Politik Tempat Kerja???

POLITIK perkataan ini sudah pasti ramai yang tahu apakah yang dimaksudkan dengan politik. Ramai dikalangan kita yang suka bercakap mengenai politik, pendek kata di mana-mana pun ingin bercakap hal berkaitan politik. Apabila bercakap mengenai politik ia ada kena mengena-mengena dengan kuasa. Kata orang kuasa dan politik tidak boleh dipisahkan.

Mengikut Kamus Dewan Edisi keempat Politik di definasikan sebagai “satu golongan(kumpulan) yang bergerak untuk tujuan(dasar) yang sama. Itulah yang dimaksudkan dengan politik mengikut Kamus Dewan.

Namun, hari ini bukanlah penulis ingin mengenai politik tersebut. Politik yang ingin penulis bincangkan ini tiada kena mengena dengan pJustify Fullolitik UMNO, PAS, DAP, PKR, PAKATAN RAKYAT mahupun Barisan Nasional.

Sebenarnya pada kali ini penulis ingin membincangkan topik Politik tempat kerja. Topik ini sesuai dibaca oleh mereka-mereka atau individu yang bakal melangkah ke alam pekerjaan tidak kiralah di sektor mana mereka akan bekerja, swasta mahupun kerajaan.

[ BACA SEPENUHNYA ]

Enhanced by Zemanta
Advertisements

Label: , , , , , , , , , , ,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: