Gay atau Homoseksual – Apa Puncanya?

Saya percaya apa yang saya dedahkan ini akan membuatkan orang yang membacanya akan mencemuh pelajar-pelajar di sekolah berkenaan, sebenarnya mereka tidak boleh dipersalahkan seratus peratus kerana sekolah satu gender ini bertentangan dengan ‘Fitrah Manusia’.

Gay atau Homoseksual adalah salah satu tingkahlaku Bilazim. Tingkahlaku Bilazim ini bermaksud tingkah laku yang berntentangan dengan norma-norma masyarakat. Golongan Gay atau Homoseksual ini mempunyai keinginan seks sonsang iaitu lelaki yang meminati kaum lelaki dan mempunyai keinginan seks terhadap lelaki.

Hari ini “Gay, Artis Sonsang” menjadi tajuk akhbar Harian Metro. Persoalanya di sini apa puncanya membuatkan seseorang itu terjebak kepada perlakuan ‘kaum nabi Lut ini?

Sebenarnya Homoseksual atau Gay ini bukanlah satu trend baru kerana perbuatan ini sudah dilakukan di zaman Kaum Nabi Lut lagi, namun di atas kuasa Allah tuhan seru sekian alam kaum ini telah diterbalikkan buminya kerana melakukan perbuatan yang bertentangan dengan fitrah manusia.

Baru-baru ini saya sempat membaca Mastika(maaf saya lupa edisi bila) yang membuat laporan eklusif di mana seorang pelajar sebuah Maahad Tahfiz yang terjebak kepada gejala seks sonsang tersebut dan katanya lagi gejala itu sudah menjadi amalan biasa bagi pelajar-pelajar yang bakal bergelar ‘Hafiz Disana”.

Saya sendiri pernah menjalankan kajian di beberapa buah sekolah di sekitar Kota Bharu, alangkah terkejutnya saya apabila sekolah yang dikategorikan sebagai ‘unigender‘ adalah paling banyak dilaporkan kes homoseksual berlaku dan kebanyakkan sekolah ‘unigender’ tersebut adalah sekolah Agama.

Saya percaya apa yang saya dedahkan ini akan membuatkan orang yang membacanya akan mencemuh pelajar-pelajar di sekolah berkenaan, sebenarnya mereka tidak boleh dipersalahkan seratus peratus kerana sekolah satu gender ini bertentangan dengan ‘Fitrah Manusia’.

Fitrah Seorang manusia di mana lelaki dan perempuan saling memerlukan, namun apabila ‘Fitrah Manusia’ ini disekat dengan mengehadkan sekolah dengan gender-gender tertentu sahaja dan menyebabkan berlaku gejala bilazim seperti gay dan homoseksual ini.

Ini bermakna sekolah-sekolah satu gender perlu dikaji semula kerana ia bakalan menyebabkan gejala bilazim seperti ini terus ‘merajai carta’ di dada-dada akhbar tempatan.

Reblog this post [with Zemanta]
Advertisements

Label: , , , , , , ,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: